21 augusti 2009

Recension: Peggle (iPhone app)Tankade hem ett nytt spel till min iPhone, som jag nu sysselsatt mig med ett par timmar (!). Ja det är faktiskt beroendeframkallande.

Upplägget i spelet är rättså simpelt. Du styr en kanon och ska träffa de orangea bollarna eller blocken. Medan de blåa "blocken/bollarna är till för att störa dig och ge poäng, ofta är det blåa block i vägen till en orange.


Spelet är uppbyggt runt ett par figurer som har sina egna banor och teman, någon är i rymden, någon är egyptisk farao eller något. Varje varelse och tema har alltså eget specialskott som aktiveras när man träffar de gröna blocken.Liret har en lång livslängd och är rätt roligt, det har en bra balans mellan skicklighet och tur, och stundtals blir man förbannad för att bollen studsar åt helvete, men ibland har man rejäl tur. Det som talar emot spelet är att det kan bli lite enformigt om man tvingas att göra om samma level ett tjugotal gånger. Men spelar man 10-20 minuter åt gången är det helt perfekt. Spelet kostar 38kronor i Appstore.
Betyg: 4/5

Inga kommentarer: